Møns Klint
(Natur) (Seværdighed)

 
09-07-2011
Natur

Møns Klint er Danmarks højeste klint.

Møns Klint består af op til hundrede meter høje kridtaflejringer, der blev dannet i slutningen af kridttiden for ca. 75 millioner år siden. Kridtet kaldes også skrive-kridt pga. dets anvendelsesmuligheder, og det består af skallerne fra de mikroskopiske alger, der holdt til i kridttidens tropisk varme havmasser. Kridtet er altså skabt af biologiske organismer.

I løbet af de istider der har præget det danske landskab de sidste 100.000 år har gletsjere skubbet disse kridtlag op af havet, så de til sidst dannede de høje klinter ved Møn.

I kridtlaget, hovedsageligt det hårde frem for skrive-kridtet, er det muligt at finde utroligt mange efterladenskaber fra forhistoriske mindre havdyr. Man kan overalt på stranden finde forstenede rygskjold fra blæksprutte og pigge fra søpindsvin. Det er også ret let at finde forsteninger af muslinger, østers og andre skaldyr.

Ved indgangen til Møns klint findes geocenter Møns klint, hvor der er bespisning, og udstilling, der fortæller om hvordan Møns klint er blivet til.





Adresse: Møns Klint, 4791 Borre, Møn

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)






 
 
Find information om: guide Danmark Rejser Ferie guiden Rejse
(Hovedkategori: Seværdigheder) Natur Seværdighed