Legoland

 
04-07-2011
Legoland - Jylland

LEGOLAND er en forlystelsespark, som har legetøjet LEGO som tema. Parken i 1968 som en udendørsudstilling med huse og vartegn fra hele verden bygget i legoklodser (Miniland) suppleret med trafikskole og tog. Siden er parken udbygget løbende med nye temaområder så som DUPLOland, westernbyen LEGOREDO Town, Piratland og Imagination Zone. Samtidig er Miniland fornyet år for år og kan i dag fremvise en række modeller af inden- og udenlandske landskaber og seværdigheder.

Miniland er med LEGOLANDs egne ord hjertet og da også det første de besøgende kommer til lige efter indgangsområdet. Her vises en række udsnit af landskaber og seværdigheder fra ind- og udland i form af LEGO modeller i for det meste 1:20 suppleret af ægte vand, græs og tilpassede træer. Af danske ting kan nævnes Amalienborg, Nyhavn, Klampenborg Station, Skagen, Ribe, Dybbøl Mølle og Møgeltønder foruden den fiktive Lilleby. Udlandet er repræsenteret med partier fra bl.a.a. Sverige, Bergen, Skotland, Tyskland, Nederland, udvalgte scener fra Star Wars og Kennedy Space Center. I umiddelbar tilknytning findes desuden aktiviteten minibådene, hvor børn kan sejle rundt mellem en række bygningsværker og monumenter så som Kronborg, Akropolis og Frihedsgudinden.

I Miniland findes også forlystelserne: LEGO safari, Kålormen, Monorail, LEGO tog, LEGO MINDSTORMS® Robotics Centret, Toyota Trafikskole og panoramaelevatoren LEGOTOP.

Imagination Zone byder bl.a. på 4D-biograf, vandsjov og en Atlantis-ekspedition.
DUPLOland der oprindelig var FABULAND er stedet for de mindste med legeland og aktiviteter i børnestørrelse.

LEGOREDO Town er et westernområde med westernby, guldmine og indianerlejr med tilhørende cowboys og indianerhøvding. Her findes forlystelserne Minetoget, Westernride, Timberride og LEGO Canoe.

Piratland har ikke overraskende pirater som tema. Her kan man bl.a. sejle forbi guvenørens fort ind i piraternes hemmelige huler, samt fornøje sig med bl.a at vinde bamser og bolde i "Pirate games".

Knights' Kingdom indeholder bla. en middelalderborg med indbygget dragerutschebane og en vikinge-vandrutschebane(Vikings River Splash)
Adventure Land byder på jungletema med bl.a. eventyrsti og rutschebanen X-treme Racers.

LEGO City dækker dels over kæmperobotten Power Builder, man selv kan programmere, og dels Falck Fire Brigade, hvor familier kan forsøge sig som brandfolk.

Desuden er der optræden i hhv. på Cirkus Duploni, LEGO City scenen, Miniborgen og LEGOREDOscenen.







 
 
Find information om: guide guiden Rejse Rejser Ferie Danmark
(Hovedkategori: Seværdigheder)